RasInformation
Chinese Crested Dog, CCD
Marachinos Egen Linje

Vad som skiljer Chinese Crested Dog från andra hundraser förutom dess saknad av päls är dess speciella personlighet. Hunden borde vara mer känd för sin lekfulla, älskande personlighet som gör den till en enastående partner än vad den är.

En Chinese Cresteds personlighet är den samma som hos en liten clown, vars själs syfte verkar går ut på att roa sin omgivning.
Chinese Crested är en väldigt intelligent hund med samma känslighet som en människa och en stark tillgivenhet till de sina.

Chinese Crested är livlig men inte hyperaktiv, den kan ligga still i ditt knä medan du tittar på TV men är ändå på benen när du går ut till kylskåpet för att hämta en till dricka (och hoppas självklart på att du inte kan motstå alla trick för att få dig att ge den godis).
Chinese Crested är inte en ras för den som vill ha en självständig hund som lyder efter måttot "du går din väg och jag går min".
Chinese Crested är en ras som alltid vill vara i din famn, vid din sida, hopkurad brevid dig och mitt i centrum av allt som händer.

Chinese Crested är en väldigt atletisk hund, det är inte ovanligt att se en Chinese Crested trippandes efter soffans ryggstöd eller på köksbordet.

Rasen gillar uppmärksamhet. Hunden har inget emot kläder och många ägare älskar att köpa kläder åt sina små exhibitionister.

Att köpa en Chinese Crested i en familj med sex-sjuåriga barn är inga problem. Det gäller dock att lära barnen att Chinese Crested också vill vara i fred.
Det kan dock vara svårt att låta en vuxen Chinese Crested leva i familj med barn om den inte inte är van vid barn innan. Men en Chinese Crested som levt hela sitt liv med barn ÄLSKAR barn och låter gärna att barnen tar hand om dem med glädje.

Chinese Crested är väldigt social, både med människor och andra djur. Det är en utmärkt hund att ha i ett hushåll med flera hundar. Bli dock inte förvånad när Chinese Crested sätter större hundar på plats, de är inte medvetna om sin egen storlek!
Chinese Crested är verkligen en stor hund i en liten kropp.

Hunden kan vara lite nervös och avvaktade mot främlingar.
Men det ska inte tolkas som aggresivitet.
Det ska inte ta lång tid för en Chinese Crested att komma fram till en främling!

Lycka till med köpet av en Chinese Crested!
Var också noga med att få en bra kontakt med uppfödaren du ska köpa ifrån!

Marachinos Egen Linje

Tillbaka där du var...