Bakgrund & Mål
Marachinos Egen Linje

BAKGRUND
År 1990 skaffade jag min första raskatt. Året därpå införskaffades nästa och sedan började jag och min man Lasse med kattuppfödning. Mellan åren 1992 - 1996 födde vi upp 5 kattkullar. I mars 1995 fick vi vår son Martin och i juli 1996 fick vi vår dotter Evelina. I samband med Martins dop 1995 så gifte vi oss! Tyvärr så fick Martin allergi mot katterna så vi fick göra oss av med alla katter 1996 och i samband med det så fick vår blandrashund även flytta... Samma år flyttade vi till vårt första egna hus i Ljungsbro, som ligger ett par mil utanför Linköping (jag brukar kalla Ljungsbro för "Cloetta's Huvudstad"). Självklart var saknaden stor efter både katterna och hunden vi hade... Så längtan har ända sedan dess varit att kunna ha djur igen.

Marachinos Egen Linje

KENNELN
1998 kom jag in kontakt med en kattungeköpare till mig, hon hade Chinese Crested (kommer att kalla Chinese Crested för Chineser i fortsättningen). Hon hjälpte oss att hitta en uppfödare som var villig att sätta en tik på foder hos oss så att vi kunde prova om vi kunde ha rasen... Så i december 1998 flyttade vår första Chinesen hem till oss. Lyckan var stor när vi upptäckte att det gick att ha chineser. Redan då började planerna på att kunna börja föda upp chineser. Jag började då att läsa allt jag kom över om chineser. Redan ett halvår senare (maj 1999) flyttade vår nästa tik hem till oss. En hund som verkligen fick oss att inse att chineser kan vara väldigt envisa, men skam den som ger sig... *ler* Ett år senare, närmare bestämt juni 2000, flyttade vår tredje tik hem till oss. Honey var 6 månader när hon kom till oss. Hon tog alla med en storm charm, hon är verkligen ett hjärta på fyra ben... Det första hon gjorde var att slänga sig på vår dotter Evelina, så att Evelina hamnade på rygg, sedan pussade och pussade hon Evelina (ja, ni kan ju tänka er vilken lycka för ett barn på 4 år *ler*). Tyvärr så var inte Muffin speciellt glad i att det kom en ny hund hem till oss så jag valde att placera om henne till en familj där hon fortfarande bor.

Hösten 2000 föddes vår första kull, A-kullen.
I samband med att jag registerade valparna i november 2000 så skickade jag in ansökan om kennelnamnet.

År 2001 var lite av ett förnyelseår för oss.
I mars 2001 blev kennelnamnet, Marachinos, slutligen godkänt av FCI (innan man får använda namnet så är det en protesttid och när protesttiden är slut blir kennelnamnet slutligt godkänt). Från det att jag skickade in ansökan om kennelnamnet till att kennelnamnet var slutligt godkänt tog det omkring 4 månader. Valet av just Marachinos var att jag såg det namnet någonstans. MEN det var med stavningen Maraschinos, om jag inte missminner mig så är det en körsbärssort, eftersom jag inte tyckte det var så snyggt med sch så valde jag att ta bort s:et. Därav Marachinos.
Läste i maj 2008 en artikel i Aftonbladet om just Maraschinobäret. Fick mig ett gott skratt när jag läste artikeln: "Det äckliga bäret som ingen vill ha" =)
I maj flyttade vi in till Linköping och till vårat nybyggda hus, Nybygget.

År 2002 var det år då vår älskade Sofie, Sun-Hee's Fashion Girl, flyttade hem till oss endast 8 veckor gammal. Hon var vår första 8-veckors valp som flyttade hem till oss.

År 2004 blev det år då vi för första gången tog hem en ny ras. Vi skaffade oss en storpudel tik, Misty. Vi kommer inte att föda upp Storpudel. Med stor sorg i hjärtat så sålde vi Misty i december 2005....
Även detta år tog vi in vår första import: Dark Secret Hot Chocolate
År 2004 hittade vi vårt drömhus. Så hösten 2004 sålde vi vårt "nybygge" och flyttade till ett utbyggt SoldatTorp i Mantorp.

Hösten 2005 kom vår andra import från Slovakien hit. En underbar hane vid namn Family Song's Urian. En hane med ett gudomligt temperament, bra nakenhet och framförallt så är han fulltandad!!! Jag hoppas att han ska kunna tillföra mycket bra saker för aveln här i Sverige!!! Tyvärr råkade Urian ut för en olycka och blev tvungen att kastreras =(

År 2006 blev det år då vi fick hem en ny ras... Vi hade länge tittat på rasen Perro Sin Pelu Del Peru, Peruansk Nakenhund (kallas även "PSP"). Men inte förrens detta år kom rasen in i vårt liv... Men av olika anledningar så bestämde vi oss för att inte föda upp rasen.

År 2010 blev det år då vi åter tog hem en ny ras... Vi hade under en tid sneglat på Tibetansk Spaniel "Tibbe". Och i december 2010 flyttade Temper Mack The Knife, Loke, hem till oss. Tack Jack för att du gjorde det möjligt =) Loke är en härlig liten kille som vi tror mycket på =) Och under våren/sommaren 2011 hoppas vi att vår flock ska förgyllas med en liten Tibbetik =)

Marachinos Egen Linje

Har under åren gått på diverse föreläsningar (bl.a ögon, hundens färg, mentalitet), agilitykurs, lydnadskurser och även gått handlerkurs för Niklas Eriksson & även Jack Brander mm.
Har läst CCC's Uppfödarutbildning (på distans).
Är Diplomerad och Godkänd uppfödare i CCC
Hösten -09 avslutade jag SKK's Uppfödarutbildning.
Dessa kurser ingick: Parning & Valpning, Hunduppfödning, Beteende, Anatomi, Genetik (Avelsboken), Juridik, Hundmat
Är Diplomerad och Godkänd uppfödare i SKK

Marachinos Egen Linje

Min man Lasse är mitt stora stöd och min "valpmorska". Tack ÄLSKLING! Våra barn, Martin & Evelina är lika delaktiga i "kenneln" som min man. Min syster Carro är numera inneboende hos oss och lika delaktig i "kenneln" som min man och mina barn =) Det är kul att ha många som hjälper till! Vad skulle jag göra utan ER??? TACK för att NI finns!!!

Jag vill passa på att tacka några fantastiska eldsjälar... Ingen nämnd, NI vet vilka NI är =) Tack för att Ni finns!

Marachinos Egen Linje

MÅL
Vårt mål med uppfödningen är att
   - föda upp sunda, friska & trevliga hundar
   - föda upp rastypiska hundar
   - föda upp avkommor/valpar som är bättre än sina föräldrar
   - Vårt motto har alltid varit: Skynda LÅNGSAMT...

Marachinos Egen Linje

Att använda välmående och friska individer är för oss en självklarhet.
Fr.o.m 2007 Ögonlyses alla Chinese Crested som ska användas i avel hos oss!
Intyget är inte äldre än 1 år!
Fr.o.m 2010 PLL-testas & Patellakollas alla Chinese Crested, som ägs av oss, innan avel.

Marachinos Egen Linje

~KVALITÉ GÅR ALLTID FÖRE KVANTITÉ~